21jul
By: Herman Hoefnagel Aan: juli 21, 2016 In: Materialen Comments: 0

De Big-a-Bag is een tas, maar niet zomaar een tas. Een designerstuk ontworpen door Denise Stoopen dat uitklapbaar is als opstapje voor mensen die kleiner zijn dan gemiddeld. Door haar botgroeistoornis is Denise ervaringsdeskundige en weet ze als geen ander waaraan de tas moet voldoen om als hulpstuk te dienen. Maar hoe kom je van een ontwerp tot een werkend product? Daarvoor werd Denise in contact gebracht met Herman Hoefnagel die haar hielp met de technische aspecten en de praktische realisering.

Op het eerste oog is de tas niet herkenbaar als hulpmiddel, maar een hippe modieuze tas voor iedereen waar je gewoon spullen in kan meenemen. Maar het bijzondere aan deze lichtgewicht lederen schoudertas is dat die je te hulp schiet als de dingen om je heen buiten bereik zijn. De ingebouwde aluminium platen zorgen voor een gemakkelijke overgang van tas naar opstapje en heel belangrijk; de inhoud van de tas kan er niet uitvallen.

big-a-bag

Technische specificaties
De keuze van Herman Hoefnagel om het frame van de opstap van composiet te construeren was vanzelfsprekend. “Aluminium is licht, sterk en goed te vormen. De tas weegt hierdoor slechts 1310 gram. Ook is gekozen voor een kunststof versterkt aluminium  in de sluiting. Als opstap kan het een  gewicht van maximaal 100 kg dragen”.

Samenwerken het belangrijkste
Maar het is niet alleen de techniek die Hoefnagel bezighoudt “Belangrijkste vind ik samenwerken, want twee weten meer dan één en samen sta je sterk. Je kunt echt niet alles alleen. Denise is een bezige bij met verfrissende ideeën, het is heel plezierig samenwerken met haar. We versterken elkaar en vullen elkaar aan.  Ik heb veel respect voor Denise want ze is een enorme doorzetter, wat ze wil, doet ze”.

Meer over Studio Denise Stoopen
Studio Denise Stoopen ontwerpt producten voor mensen die kleiner zijn dan de gemiddelde persoon. De ontwerpen van Denise helpen deze mensen onafhankelijker te worden en laten hen zich mooi, zelfverzekerd en toegerust voelen. Denise Stoopen kan als geen ander vertellen waar kleinere mensen zoal tegenaan lopen. Dit is dan ook haar kracht in de ontwerpstudio. Functionaliteit en esthetica spelen een grote rol bij het ontwerpen van deze producten. Een Big-a-Bag is een designtas en voor iedereen mooi en handig in gebruik. Kijk op de website van Big-a-Bag om meer te weten te komen: http://www.bigabag.com.

big-a-bag
big-a-bag
big-a-bag